Hledání zlata ve Švýcarsků

Rady a tipy o hledání zlata, naleziště zlata, pomůcky k hledání zlata, průmyslová těžba zlata, aj.
Uživatelský avatar
Lucka
Příspěvky: 13
Registrován: pát 15. srp 2014 9:08:09

Hledání zlata ve Švýcarsků

Nový příspěvek od Lucka »

S rodinkou se chystáme příští rok na dovču do Švýcarska. Rádi bychom zkusili štěstí a našli kousek zábavy ve Švýcarsku při rýžování zlata. Máte s tím někdo zkušenost?
Uživatelský avatar
zlatnik
Příspěvky: 20
Registrován: ned 14. zář 2014 15:42:09

Re: Hledání zlata ve Švýcarsků

Nový příspěvek od zlatnik »

O rýžování zlata ve Švýcarsku najdete spoustu informací zde... http://www.goldwaschen.ch/vorkommen/index.html

Přeloženo pomocí google překladače. Proto jsou v textu mnohde chyby.

Zlato může ve Švýcarsku - i když jen ve velmi malých množstvích - se nacházejí v mnoha místech, jak je patrné z níže uvedené mapě. Klikněte na žluté zvýrazněné oblasti v mapě na příslušné odkazy v popisu na pobočce:
zlatovesvycarsku.jpg
zlatovesvycarsku.jpg (87.21 KiB) Zobrazeno 11434 x
VÝSKYT
V místech popsaných níže byly rýžování zlata - vybaven zlatým pánev a lopatu - dobrý způsob, jak najít nějaké zlaté vločky. Kniha " Gold ve Švýcarsku "je uveden podrobný přehled v tomto a jiných webech. Dále se dozví, že i zajímavé geologii švýcarských zlatých rezerv a na techniky rýžování zlata.



RIVER ZLATA (MÝDLO / LUŽNÍ GOLD)
NAPFGEBIET
Zlaté vklady v misce jsou pravděpodobně nejstarší známý zlata Švýcarska. Helvetiové - keltské lidé, kteří žili na území moderního Švýcarska před Kristem - a Římané snažili pravděpodobně po Napfgold. Dnes potoka údolí a Napf se zlatými kroužky jsou velmi populární. Nedotčené přírodní krajiny a schopnost rychle najít jednu nebo dvě zlaté vločky v říčním štěrkem, aby se miska perfektní zlatý region. Napfgebiet má bohatou zlatou historii. Více v " zlata Švýcarské Napfgebiet ".


VÝCHODNÍ ŠVÝCARSKO
Ve východním Švýcarsku, se nachází všude aluviální zlato. Zlato v řekách a morény s kantony Appenzell, St Gallen, Thurgau a Curychu byl neznámý geolog Franz Hofmann z Schaffhausen mapovány v intenzivních studiích prováděných v terénních 1965-1985. Prostřednictvím mnoha vzorků z řek a štěrkovny objevil v oblasti velké Ausdehung východní švýcarské zlata. Pokud jde o původ se liší Hofmann do tří typů: Ice Age ledovce, které zcela pokryté Východní Švýcarsko, přinesl zlatonosné materiál z Alp (Rýn ledovec).

Obrovské delty Urflüssen z třetihor byli zodpovědní nejen za vznik Napfschuttfächers, ale také přinesl zlato z Central Eastern Švýcarsku, a dokonce i z Rakouska ve východní části Švýcarska.

Nakonec vedl erozi ledovcových morén moderními řek a potoků k řece dnes ložisek zlata. Hodnotné zlaté místa pro amatérské zlata hledačch jsou Rýn v Schaffhausen, potoků kolem St.Gallen (Glatt, Sitter, Steinach, Goldach) a některých řekách v kantonu Curych (los Kemptnertobel).

Franz Hofmann byl také poprvé uvědomuje, že může být i spojení mezi dávných mýtů a zlata. Mnoho švýcarské legendy hovoří o nepředstavitelné bohatství zlata. Hofmann shromážděny takové příběhy a byl schopen prokázat, že některé obsahují trochu pravdy: někdy vlevo v popsaných místech skutečně najít zlato. Jen náhoda?

BASEL
Rýn mezi Basel a Mohuči (Německo), od středověku, známý pro jeho rýžoviště zlata. Pravidelné odborné zlatokopové žil v letech 14. a 19. století od Rýna zlata ve Francii a Německu. U zlata prádelny kolem Basileje na území Švýcarska, není tam žádný historický důkaz. Ale v malých potocích v okolí města je před zlatem. Toto malé zlaté výskyty jsou kvůli ledovcovými usazeninami během ledových dob.

WEST ŠVÝCARSKO
O Západ Švýcarsko rozšiřuje - jako Východní Švýcarsko - jeden, koherentní, pokud jde o oblasti, aluviálních ložisek zlata. Opět je zlato z ledovcovými usazeninami ledových dob. Tentokrát Rhone ledovec je zodpovědný za generování zlato z primárních ložisek zlata (horské zlata) z kantonu Valais přepravovaného do Ženevy a Fribourg.

Mountain Gold - kromě známých zlatých dolů Salanfe a Gondo - v menší mineralizace ve Verbier, Nendaz, Iserables, Naters, ve Val d'Anniviers a v údolí BINN předtím. V 80. a 90. letech geologové jako Nicolas Meisser z Lausanne, Stephan Ansermez z La Tour de Peilz a G. Della Valle se objevil a popsal tyto stránky z Ženevy.

Tok ložisek zlata v okolí města Ženeva - vedle Napfgebiet - slavné zlata Švýcarska. Historie byly poprvé zmínil v roce 1397 jako prospektor ptal u města Ženevy o koncesi. Mnoho koncese byla udělena v 15. a 16. století. V 30. letech, JJ Pittard zkoumala zlato ženevských zemí vědecky. Mezi nejzajímavější místa patří: Allondon: velmi pěkný, přírodní říční. V létě přeplněné turisty z blízkého Ženevě.

Arve: řeka stoupá ve Francii. Zlato není tak snadné najít, jak v Allondon, pravděpodobně z důvodu jemného písku frakce a obvykle vysoké hladiny vody.

Versoix: řeka jako Allondon, ale menší a divočejší. Někdy skála postel sousedí tvořící se v řece (pískovec). Pittard ukazuje, že zlaté flitry z Ženeva jsou ve velikosti 2-3 mm. Obsah zlata v Ženevských řek se pohybuje mezi 0,1-0,4 g / m3.

DISENTIS A SURSELVA
Oblast kolem Disentis, Surselva je bohatá na minerály a rudy. Zlaté vklady Disentis je známá od roku 1672, ale nikdy nebyl považován za důležitý. V roce 1982, švýcarský geolog David Button z kanadské těžební společnosti Narex International Inc předvrtat testování, protože to připomínalo skalní texturu bohaté zlaté čtvrti Hemlo v Kanadě. Pomocí cvičení testování a zlatonosné pásmo 30 km2 podél Rýna před byl lokalizován. Zlaté hodnoty v rozmezí 0,7-3 g / t, ale žádný komerční těžba zahájena. Činnost těžební společnosti přitahuje amatérské zlata hledačch. Od té doby, některé mimořádné, švýcarské standardy extrémně velké zlaté nugety nebyly nalezeny.

öDas Švýcarsko je největší zlatý nuget byl založen v roce 1997 Peter Bölsterli na Disentis nalezeno (viz obrázek). Váží 123 gramů. Dříve, 48,77 g ve váhové Nugget je největší (srpen Brändle, 1996) a 20 g Nugget. Nuggets 1-10 g se více nalezeno. Hora zlata Disentis přijde buď jako jediný mikroskopicky viditelné zrudnění v břidlici, nebo jako volné zlato v křemenných žilách - velmi zřídka vykrystalizovala - před.

Na podzim roku 2000, byla objevena v údolí Somvixer zlatem podložky René Reichmuth vkladů hora zlata, který byl interpretován jako jedinečný ve Švýcarsku. Fond se skládá z asi 15 kroků různých velikostí z křemenné žíly obsahující celkem 1,0-1,4 kg zlata.

MOUNTAIN VÝSKYT ZLATA
"Švýcarsko je bohaté na chudých dolech" slavný švýcarský geolog jednou říkal. Zlato těží co hlavně na čtyřech místech ve Švýcarsku Jaké jsou descrived níže. Všechny ty doly jsou opuštěné dnes. Galerie, hřídele a ruiny budov horníků mlčet a jsou zajímavé kulturní dědictví švýcarské historie zlata.

Salanfe (Wallis)
Zlatonosná arsenopyrite vklad Mont Luisin v Martigny (Wallis) se snížil z 904 na 1928. Důl se nachází vysoko (2157 m) a často pokryté sněhem.

Gondo (Wallis)
Hlavní doba rozkladu v Gondo (Wallis) bylo mezi 1890 a 1897, 73 zlatých mincí ("Goldvreneli") byly raženy z tohoto zlata. Zlato z Gondo vyskytuje jako mikroskopické inkluze v pyritu z žuly Monte Rosa.

Astano (Ticino)
Zlato se vyskytuje arsenopyrite rud v Malcantone. Několik malých Schurfe je známo, sahající až do středověku. Zlaté doly Astano byly provozovány 1937-1961.

Calanda (Kt. Graubünden)
Zlatý důl "Golden Sun" na Felsbergu na Calandě byla v provozu 1809-1856. Odtud byly raženy 70 zlaté mince ("graubündenském dublony").
Uživatelský avatar
dan72
Příspěvky: 15
Registrován: ned 22. úno 2015 18:24:47

Re: Hledání zlata ve Švýcarsků

Nový příspěvek od dan72 »

První video, kde byly nalezeny zlaté valouny by se mělo nacházet v místech Disentis (Graubünden). Zürich-Chur-Disentis or Luzern-Andermatt-Disentis.


Odpovědět